úterý 18. října 2016

Zahraj to znovu, Same

„S ženskýma to máš jednoduchý! Ještě jsem nepotkal žádnou, kterou by nepoučila facka, nebo dávka z pětačtyřicítky...“
 V divadle Na Jezerce jsme s Martinem už párkrát byli a ani jednou nás nezklamalo. Proto jsme rádi využili nabídky na slevomatu a šli tentokrát na Zahraj to znovu, Same od Woody Allena.
 Felix truchlí po tom, co od něj odešla jeho žena Nancy. Jeho kamarád Dick s manželkou Lindou se mu snaží dohodit nějakou z Lindiných kamarádek. Felix se však jako filmový kritik vždy přetvařuje, protože má pocit, že jako pravý Felix nikoho nemůže zajímat, ale jako Humphrey Bogart by mohl některou z žen okouzlit. S žádnou se mu to však nepodaří. Až jednou, když Dick odjede na služební cestu, přijde Linda k Felixovi, protože se doma cítila osamoceně. Felix svádí vnitřní boj, přeci jen je to žena jeho kamaráda, ale velmi ho přitahuje. Zájem je však oboustranný a oni spolu skončí v posteli. Druhý den ráno, když jde Linda pro snídani, tak k Felixovi přijede zoufalý Dick, protože Lindu podezírá, že někoho má. Felix je celou dobu velmi vyděšený, ale Dicka ani nenapadlo, že by tím dotyčným mohl být právě Felix. Když se Linda vrátila, poslal jí Felix za Dickem, a Linda ráda šla, protože nechtěla své manželství zničit. Felix je z toho trochu nešťastný, ale jeho pozornost brzy odvádí nová sousedka, kterou oslnil svými články filmového kritika.

 Velmi zajímavé bylo doplnění představení projekcemi s Josefem Abrhámem a Libuší Šafránkouvou, obzvlášť, když Abrhám v roli Bogarta mluvil s Felixem a radil mu, co má dělat, aby uspěl. Také bylo velmi pěkné ztvárnění Felixových představ nebo vzpomínek. Jan Hrušínský v roli Felixe a Miluše Šplechtová v roli Lindy byli naprotsto skvělí. Nechyběla ani řadu vtipných situací, při kterých se občas rozesmáli i herci navzájem.
 Na sobě jsem měla po dlouhé době tuto sukni s knoflíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)