čtvrtek 9. ledna 2014

Asanace

  Poslední týden před Vánoci jsme vyrazily s Baškou do divadla. Opět díky lístkům z KMD. Tentokrát to bylo divadlo Na zábradlí, kde jsme už jednou byly. Vybrali jsme si představení Asanace od Václava Havla. Zřejmě měli málo diváků, tak nám vyměnili lístek (bohužel jsme dostali jen napsaný v ruce místo tištěného) a místo na balkóně jsme nakonec seděli v přízemí, odkud byl ale také dobrý výhled.
 Na hradě přebývá 7 lidí, kteří se podílejí na projektu demolice starého malebného podhradí a na jeho místě chtějí vystavět paneláky, kde by mohlo žít o mnoho více lidí a za mnohem lepších podmínek. Obyvatelé se samozřejmě bouří a i samotným architektům se do práce příliš nechce. Mezitím se tam vystřídají dva inspektoři. Když přijde první a oznámí architektům, že asanace nebude, mají z toho všichni radost, ale ta netrvá příliš dlouho. Chvíli po té přijde inspektor nový a plány zase změní. Zároveň s tím řeší architekti své milostné životy a city, které nejsou příliš jednoduché.

 Václav Havel zachytil zřejmě velmi dobře tehdejší situaci v Československu, ale myslím, že hra dost zobrazuje i dnešní společnost. Představení se mi líbilo, ale nevím, jestli bych na něj šla znovu. Nejvíce mě (a asi i spoustu dalších lidí) rozčiloval tajemník, který byl autorem celého projektu.
Tento večer jsem si vzala sukni, kterou jste mohli vidět tady.
http://www.nazabradli.cz/repertoar/aktualni-repertoar/asanace/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)